The Yoga Barn in Bali

  • Post author:
  • Post category:Yoga
  • Post comments:0 Comments

The yoga barn in Ubud is de meest bekendste en gewildste yogastudio van Bali. Ik besloot dan ook hier een aantal lessen te volgen om te kijken of het deze hype waard was.  Door alle verhalen die ik online had gelezen had ik wel hoge verwachtingen.

Het uitzicht van de verschillende yogastudios loog er in ieder geval niet om. De studio’s waren hoger gelegen met grote ramen waardoor je alléén maar groen zag. Prachtig.

Als je nog nooit yoga hebt gedaan dan hebben ze ook een introductie les yoga wat wel een aanrader is. Voor degene die nog nooit yoga hebben gedaan kan het weleens zwaar tegenvallen. Zeker als je door de drukte de docent niet goed kan zien/horen.

Ik ging voor een lesje hatha yoga, dat leek me wel een veilige eerste keuze.

Wat me opviel was dat het erg druk was, de zaal was ook best groot. Er waren veel toeristen en ook duidelijk veel mensen die er voor het eerst kwamen net als ik.

De les zelf was fijn, maar niet heel bijzonder. Yoga is sowieso fijn. Of er een meerwaarde is dat je dat dan persé bij de Yoga Barn moet volgen, niet persé. Het leuke is dat ze veel verschillende lessen aanbieden waardoor je ook kan kijken welke docent bij je past. Ik vond het fijn om om 7 uur ’s ochtends vaak een morning flow te doen. Dan liep ik er op mijn gemakje heen. Dit was ongeveer 1 km vanaf mijn hostel. Ook de temperatuur was nog goed te doen in de ochtend. 

Hier liep ik ‘ s ochtends dan voorbij, zo mooi. Na de yoga kon ik gelijk aanvallen bij het ontbijt in mijn hostel en zo begon ik vaak mijn dag.

Toen mijn rittenkaart op was bij The Yoga Barn besloot ik naar een andere yogastudio te gaan.
Radiantly Alive yoga zat bij mij om de hoek. Ik zag ook dat er een les in Handstanden werd gegeven en ik besloot daarvoor te gaan.

Tijdens het voorstellen kwam ik erachter dat de docent ook uit Nederland kwam, hoe grappig.

Ik heb hier ook nog een power yoga lesje gevolgd die écht zwaar was. Uiteindelijk was ik wel blij dat ik had meegedaan. En om eerlijk te zijn was ik nog wel meer te spreken over Radiantly Alive. Het is wat kleiner en daardoor krijg je wel persoonlijke aandacht wat ik zelf wel belangrijk vind bij yoga.

Dus als je naar Bali gaat voor de yoga, probeer dan ook eens wat andere yogastudio’s uit.

Leave a Reply