Yoga bij Yogasite in Breda


Yogasite is wel een van de bekendste yogastudio’s in Breda. Dit omdat ze veel verschillende lessen aanbieden en er veel docenten les geven. Elke dag is er wel de mogelijkheid om een yogales te volgen bij Yogasite.

Yogasite is gelegen in de wijk heuvel, je kan er komen met het openbaar vervoer en het parkeren is gratis. Zelf heb ik hier al meerdere lessen gevolgd. Mijn favoriet is toch wel pralaya yoga. Dit is een yoga vorm die je niet vaak ziet, deze yoga heeft als doel om maximale functionele kracht te ontwikkelen en op een veilige manier leniger te worden.

Het is soms wel een les waarbij je denkt, wat ben ik aan het doen? Zo had ik laatst een oefening waarbij je op je zij moest leggen en met een yogablok in je hand moest “wapperen.” Nou ik geloof niet dat dit bij veel yogalessen voorkomt. Het grappige is ook wel dat je spieren gebruikt waarvan je dacht dat ze niet bestonden. Als je denkt te weten hoe je lichaam in elkaar zit, ga dan maar eens pralaya doen.

Geen yogales zonder yogi tea

Het fijne aan deze studio is dat er vooraf altijd al een paar smaakjes Yogi Tea klaar staan die je mag drinken en mee de les in kan nemen. Zo heb je tijdens de les nog de mogelijkheid om een slokje te nemen. 
Gezien ik meestal lekker op tijd ben is mijn thee vaak al op voordat de les begint.

Yogasite beschikt over meerdere zalen, waarvan 1 zaal ook de mogelijkheid biedt tot aerial yoga. Ben je nog helemaal niet bekend met yoga, dan is er één keer per maand een introductieles. Dat is zeker een aanrader als je nog nooit iets van yoga  hebt gedaan. Ik kan me voorstellen dat als je bij pralaya of Aruna yoga terecht komt dat je een heel ander beeld van yoga hebt dan de standaard lessen.

Aruna yoga is ook zeker een aanrader, deze les is afgeleid van Kundalini yoga. De muziek bij deze les vind ik altijd heel fijn. Daarnaast gaat het niet zozeer om de houdingen maar om de energie die je voelt stromen. De oefeningen zijn daarom ook vaak veel herhalingen waardoor je de dag erna ook een grote kans hebt op spierpijn.

Al bij al dus zeker de moeite om dus eens een lesje bij Yogasite te volgen.

Leave a Reply