Yoga bij Yogapoint in Dordrecht.

Na een zoektocht voor een ashtanga les kwam ik via google uit bij Yogapoint. Ik had nog nooit van Yogapoint gehoord.

Ze bieden veel lessen aan, in elke stad is het rooster anders dus kijk even bij de voor jou dichtstbijzijnde. Ze hebben vestigingen in meerdere steden in Nederland waaronder:

  • Utrecht (A’damsestraatweg & Oudegracht)
  • Dordrecht
  • Amsterdam
  • Leidsche Rijn
  • Woerden
  • Nijmegen
  • Arnhem
  • Zuilen
  • Den Bosch

Voor mij was Dordrecht het makkelijkst dus ben ik daar heen gegaan voor een Ashtanga les op de maandagavond. Yogapoint ligt in het centrum en is zo’n tien minuutjes lopen vanaf het station. Ik ben met de auto gegaan en kon deze in het centrum heel dichtbij (betaald) parkeren. Een andere optie is ook om je auto net iets buiten het centrum te zetten en te lopen. Ik heb dit op Facebook nagevraagd bij Yogapoint en kreeg binnen een paar uur een reactie.

Met mijn navigatie liep ik door de stad op zoek naar yogapoint, het zit naast de fietsenstalling en je moet wel even opletten want je loopt er zo voorbij. Het is een smal gebouw want de zaal is namelijk boven.Beneden heb je de mogelijkheid om je om te kleden en je jas op te hangen en vervolgens ga je naar boven naar de zaal. Ik moet zeggen dat ik wel een sucker ben voor een mooie aankleding van een yogastudio. Op deze manier voel ik me gelijk thuis en dat was hier zeker het geval.

Sfeervolle ruimte met veel planten


Het is een mooie ruime ruimte met grote ramen, ook stonden er veel grote planten, wat kaarsjes en boeddha beelden. Je zou bijna denken dat je in het buitenland bent. Ik was ruim op tijd aanwezig en dacht even dat het rustig zou blijven maar binnen no-time zat heel de zaal vol. Het was vol maar je had nog wel ruimte om je armen te strekken zonder je buurman te raken.

De Ashtanga les was begeleid maar ik zou het niet aanraden als eerste les. Sowieso is ashtanga een vrij intensieve les, en als je nog geen ervaring hebt met yoga kan ik begrijpen dat het lastig is bij te houden. De les was op maandag, op dinsdag zou het volle maan zijn en dan is het aan te raden geen ashtanga te doen. Hier werd rekening mee gehouden en daarom werd geprobeerd de les rustig te houden. Dit is lastig bij ashtanga maar de docent ging hier goed mee om door bepaalde houdingen extra uitleg te geven wat ook zeer interessant was. Na de les had ik een goed gevoel, ik was uitgedaagd en voelde me ontspannen.

Ik kan je een lesje bij Yogapoint dan ook zeker aanraden.

Leave a Reply