Mijn eerste reiki behandeling, wat gebeurt er en kan je de energie voelen?

Reiki behandeling

Reiki, wat is dat nu eigenlijk, hoe ziet zo’n behandeling uit en wat doet het met je? Ik had er ergens iets over gelezen en was opeens heel nieuwsgierig. Waarom lijken alle websites over Reiki alsof ze uit de jaren 90 komen en hebben ze een paarse achtergrond? Het schrikt mij toch een beetje af, terwijl ik stiekem ook wel weet dat mensen die geïnteresseerd zijn in Reiki waarschijnlijk niet zo graag achter de pc zitten voor het designen van een website. Tijdens het yogafestival in Breda kwam ik iemand van mijn leeftijd tegen die reiki geeft. Een paar dagen later besloot ik haar een berichtje te sturen voor een behandeling.

Iets met handoplegging en energie

Dat het iets is met handoplegging en energie weet ik, maar dat is ook het enige. Hoe zou dit voor mij aanvoelen, merk ik er wel wat van of lig ik daar straks een uur lang mezelf af te vragen waarom ik dit wilde.

Ik ging er dus blanco in zonder enige verwachtingen, ik had ook geen klacht of iets waar ik aan wilde werken, en dat is ook niet nodig. Reiki moet je zien als een cadeautje voor jezelf, het kan je helpen met iets maar het werkt ook gewoon heel ontspannend en het maakt sommige dingen wellicht inzichtelijk.

Eenmaal aangekomen bij Veerle van Joyful workshops was ik al gelijk op mijn gemak, er liep een mooie witte kat rond, het rook naar wierrook en er hingen hangmatten binnen. We hebben eerst samen een theetje gedronken en gepraat over mijn verwachtingen en of ik klachten had.

Laat het reiki avontuur maar beginnen

Zo’n tien minuten later mocht ik gaan liggen op een massagetafel op mijn rug met mijn ogen dicht.
Er werd een rustig meditatief muziekje aangezet en ik kreeg nog de vraag of ik aangeraakt mocht worden.
Dit is niet altijd nodig bij Reiki maar ik had er geen problemen mee.

Ze begon bij mijn hoofd en ik voelde gelijk een soort warmte maar ook een fijn gevoel, energie. Toen ze met haar handen ging bewegen rond mijn hoofd zag ik een wit licht. Alsof je in een donkere kamer licht en de zon schijnt opeens naar binnen, ik ging ook heel erg aan mezelf twijfelen of het nou echt de zon was of niet maar besloot dit al snel los te laten zodat ik ervan kon genieten.

Dit licht zag ik overigens alleen als ze iets deed in de buurt van mijn hoofd. Op andere plekken voelde het als een warme deken, soms wist ik niet of haar hand mij nou aanraakte of niet want de warmte voelde ik wel. Ik had ook wel wat momentjes dat ik dacht in slaap te gaan vallen maar zelfs als dat gebeurt is het eigenlijk niet erg. Je bent dan in ieder geval wel ontspannen.

Chakra’s openen

Na de behandeling besloot ik toch zeker nog een keer terug te komen omdat ik echt verast was door het feit dat ik wat voelde. Wat ze bij mij kon voelen was dat eigenlijk mijn wortelchakra meer aandacht nodig had. Ik ben niet heel goed gegrond en dat zou kunnen komen doordat ik woon en werk op de 1e verdieping.

Fijn dus om te weten dat ik hier mee aan de slag kan. Mijn andere chakra’s waren allemaal wel open en dat vond ik ook bijzonder om te horen. Meer met mijn blote voeten in de aarde rondlopen was dus mijn opdracht. Ik ben ook wel echt van plan om hier wat mee te gaan doen. Vaker naar buiten, genieten van de natuur en een wandelingetje maken.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar een reiki behandeling of heb je er al ervaring mee?

Ik kan Veerle van Joyful Workshops zeker aanraden, like ook de facebook pagina want naast Reiki worden er ook leuke vegan kookworkshops gegeven!

Leave a Reply