Wat kan ik verwachten bij een yin yang flow yogales?

Een les met yin en yang elementen is een yogales met van beide wat, vind je het fijn om veel te doen in een yogales maar ook te kunnen ontspannen? Dan is dit de combinatie voor jou. Zelf vind ik yin lessen heel fijn maar ik wil óók het gevoel hebben dat ik wat gedaan heb. Door je eerst in te spannen is het moment van ontspannen nog fijner. 

Yin en yang zijn twee tegenpolen maar zorgen er samen voor dat er een mooie balans ontstaat. Zo ook tijdens deze yin yang flow.

Een normale yin les doe je voornamelijk zittend op de mat, bij de yin yang flow gebruiken we ze beide. Yang houdingen hebben als doel het verbeteren van spierkracht en flexibiliteit in het lichaam. Door deze combinatie heb je eigenlijk alles wat je uit je yogales wilt halen in één les. 

De yang houdingen volgen elkaar op in het tempo van de ademhaling, dit zorgt ervoor dat je in een flow terecht komt. Door veel te bewegen met je lichaam kom je soms plekken tegen waar het vast zit of meer aandacht nodig hebt. Tussen de yang houdingen door is er ruimte voor wat yin houdingen. De yin houdingen zijn voornamelijk zittend. Na de inspanning van de yang houdingen krijg je de tijd om in jezelf te keren en in een diepere ontspanning te komen. Met de yin houdingen werken we aan het dieper gelegen bindweefsel rondom de gewrichten en organen. Tenslotte sluiten we de les altijd af met een fijne eindontspanning. 

Deze les is geschikt voor alle niveaus, bij het yang gedeelte zullen er meerdere opties gegeven worden.

De yin yang flow lessen vinden plaats op vrijdagochtend van 10:00 uur tot 11:00 uur. Reserveren kan via het rooster op de homepagina