Leuk om te doen: Ukulele workshop

In augustus was ik een weekendje aan het strand in Nederland. Ik was aan het kijken naar leuke evenementen dat weekend en kwam al snel uit bij de website www.uked.nl. Uked is opgezet door Liselotte en Barbara die ukulele workshops organiseren op leuke locaties in Nederland. Ik dacht maar één ding, dat gaan we doen!

 

Ukulele spelen, moeilijk? Nee hoor!

Een ukulele heb ik altijd al een tof instrument gevonden, maar ik een muziekinstrument spelen? Echt niet. Althans, dat dacht ik. Maar doordat het me zo leuk leek ben ik toch verder gaan lezen en wat bleek. Ukulele spelen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, zelfs zonder enige ervaring kan je je bij deze workshop aansluiten. De workshop werd gegeven in de strandtent Tijn te Zandvoort en werd gegeven door Baukje. De verschillende Ukulele’s lagen al klaar, en ik kon niet wachten om te beginnen.

We begonnen met de akkoorden C – G – AM – F.
Na een uitleg hoe we onze vingers en handen plaatsten en hoe we de ukulele het beste vast konden houden ging Baukje eerst een liedje zingen, prachtig. Nu moesten we zelf aan de slag. Na wat oefenen zonder muziek gingen we al snel een liedje van The Beatles erbij zingen. Dat maakte het helemaal leuk, ik had ook gewoon heel veel zin om te zingen.

Het motto was ook, zing gewoon mee ook al kun je niet zingen. Je wordt er vrolijk van. Het zingen en spelen ging me nog verrassend goed af, ik had dit echt nooit verwacht. Na afloop konden we het niet laten en hebben we een prachtige ukulele aangeschaft om thuis verder mee te oefenen. Je kreeg er bij aankoop ook de online vervolgcursus bij. Hier vermaak ik me momenteel nog prima mee. Sommige liedjes zijn wel wat lastiger om mee te zingen, maar het belangrijkste is is dat ik het leuk vind om te doen. Ik ga waarschijnlijk in de toekomst als ik wat verder ben met de vervolg workshop de online workshop Mantra’s aanschaffen. Hoe leuk is het om ook mantra’s te kunnen zingen en Ukulele spelen. Een veel betere optie dan tv kijken, vindt je ook niet?